Myopie Managers

Home / Myopie Managers

Waarom Visuele Educatie?

Het probleem voor de huidige oogzorg is dat wij als myopie managers het tegen een gigantische vijand moeten opnemen: smartphones, tablets, computers, gameconsoles, Facebook, Instagram, Tik-Tok,…

Deze platformen hebben allen als doel zoveel mogelijk screen-time bij de gebruiker te genereren. En het is net deze screen-time die we willen beperken bij jongeren met risico op myopie.

Onze huidige tools remmen de myopie significant af. Maar ze voorkomen het niet. Ook is de impact van deze myopie management tools beperkt wanneer jongeren oneindig lange uren achter hun smartphone of computer spenderen zonder pauze. Daarom heeft iedere persoon nood aan een stevige basis visuele educatie om te overleven in deze digitale maatschappij.

Het is onze missie om deze visuele educatie op een innovatieve manier te brengen op maat van het doelpubliek.

Waarom Virtual Reality?

Virtual Reality brengt ons de mogelijkheid om ons op het speelveld van de jongeren te begeven. De wereld van games is gigantisch, divers en super interessant. Virtual Reality brengt deze wereld naar een heel nieuw niveau:

 • Het zorgt voor ‘immersion’ of immersie in de wereld, wat afleiding beperkt.
 • Het verbindt het gebruik van digitale apparaten met een natuurlijke kijkhouding.
 • Interactief leren is spannender dan een boek lezen of filmpje kijken.
 • VR-Educatie is gestandaardiseerd, zo krijgt iedereen dezelfde les, ongeacht de ervaring van de lesgever.
 • Informatie krijgen en meteen toepassen in dezelfde module zorgt ervoor dat korte termijn geheugen in het werkgeheugen komt en zo lange termijn kennis wordt.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Vraag naar de mogelijkheden

Waarom toepassen in mijn praktijk?

Iedere persoon die in uw praktijk komt heeft baat aan algemene visuele educatie. U kan stuk voor stuk elke patiënt dezelfde uitleg geven en hopen dat u het interessant genoeg kan vertellen en de persoon met volle aandacht luistert. In de praktijk is dit vaak onmogelijk om bij iedereen even goed te doen, zeker bij jongeren.

Werken met folders of video’s op een scherm in bijvoorbeeld de wachtruimte wordt vaak toegepast en heeft zeker zijn nut. Maar leert men hier echt voldoende uit?

Het herhalen van de 20/20/2 regel bij jongeren is zeer belangrijk. Maar hebt u zelf het gevoel dat de jongeren altijd luisteren en begrijpen wat u bedoelt? Hebt u het gevoel dat ze dit steeds blijven toepassen in het dagelijkse leven?

Wij bij Digithea vinden dat de Visuele Educatie een upgrade kan gebruiken! En deze upgrade is de Virtual Reality wereld ‘The World of Thea’ waar visuele educatie spelenderwijs aangeleerd wordt in een grote interactieve wereld. Verschillende hoofdstukken gaan over verschillende belangrijke visuele lessen.

Het is aan u om uw patiënten de juiste lessen te laten ervaren. Dit kan mondeling, of dit kan door een ultieme combinatie van mondelinge uitleg, fysieke voorbeelden en immersie in een Virtual Reality wereld over de ogen en het zicht!

Hoe toepassen in mijn praktijk?

De VR-toepassing duurt ongeveer 10 minuten en kan dus gemakkelijk in uw eigen workflow ingebouwd worden.

Een paar voorbeelden:

 • In de wachtruimte vooraleer het visueel onderzoek begint.
 • Na het visueel onderzoek, wanneer u het resultaat met de ouders bespreekt, kan het kind rustig de VR-module spelen.
 • Na het hele visueel onderzoek, vooraleer de patiënt naar huis gaat.

Er zijn natuurlijk nog andere mogelijkheden, afhankelijk van uw werkmethode.

Extra voordelen

 • Mogelijkheid om het beeld wat te speler in real-time ziet te projecteren op een scherm in dezelfde ruimte, zo kunnen de ouders zien wat hun kind ervaart.
 • Iedere 2 jaar wordt een nieuwe expansie uitgebracht die door ons team gratis wordt geïnstalleerd op uw VR-bril.
 • Technische ondersteuning vanop afstand of fysiek indien nodig.
 • Onderscheid u van de concurrentie met deze innovatieve werkwijze.